Търсене:  

 
 

Разширено търсене

 

02 Август 2015 г. сайта разглеждат 10 посетители

добави в предпочитани направи начална страница
 
 
БЪРЗИ ВРЪЗКИ
ИНФОРМАЦИЯ
НОВИНИ И СЪБИТИЯ
 

 20.7.2015  Първа копка


© Straldzha.net

Кметът на общината Митко Андонов даде ход на строителството по проект "Пункт за управление на животински отпадъци, община Стралджа, област Ямбол" на обща стойност 2 069 217 лв. Първата копка бе направена в присъствието на гости представители на Разплащателна агенция Ямбол, фирмите за извършване на строителния надзор и фирмата - изпълнител на строителните дейности, зам.кметовете на общината Иван Иванов и Иван Георгиев, представители на отдел ТСУ и др. Преди да удари шампанското г-н Андонов изрази увереността си, че строителството ще приключи качествено и в рамките на определения срок. Проектът е насочен към подобряване условията на живот в Стралджа чрез изграждане на трупосъбирателен пункт и организиране транспортирането на отпадъка. Обектът ще бъде изграден северно от Южен парк. Предвидено е в пункта да се замразяват и временно да се съхраняват трупове от всички видове умрели животни и птици. Замразени и вакуумопаковани те ще се експедират до екарисаж със специализирани моторни превозни средства. Очакванията са да бъдат открити няколко работни места. Строителството трябва да приключи до средата на м.септември./Галерия/

 20.7.2015  Поздравления


© Straldzha.net

Президентът на ПЕС Сергей Станишев изпрати благодарствено писмо до кмета на общината Митко Андонов във връзка с отправените към него поздравления по повод преизбирането му за лидер на европейските социалисти. "Това е оценка не само за работата ми , но и огромно доверие и отговорност за бъдещата дейност на нашето политическо семейство във формиране на голямата европейска политика. Приемам този успех не само за себе си, но и като успех за България." се казва с писмото което завършва с пожелание за успехи, здраве, непримирим дух и вяра в доброто и справедливостта.

 20.7.2015  Предстоящо


В 11,30 ч. днес на площадката срещу дансинга, до Южен парк, предстои първа копка по проект за изграждане на депо за животински отпадъци.

 20.7.2015  Военна подготовка


Със заповед № 282/09.07.2015г. на началник Централно военно окръжие се организира набиране на граждани за включване в курсове за придобиване на начална или специална военна подготовка. Кандидатите подават заявление до 10.09.2015г. във Военно окръжие – Ямбол.
За повече информация – гр.Стралджа, община Стралджа, стая №19, тел. 04761/53 66, 0884 788 408

 3.7.2015  Съпричастност


© Straldzha.net

Атанаска Христова, секретар на общината и Надя Жечева, "Връзки с обществеността" взеха участие в празника на АСКО/Асоциацията на специалистите по комуникации в общините/ по повод 15-годишнината от учредяване на организацията, който се проведе в съчетание със семинар на тема "Вътрешни комуникации" под домакинството на община Сливен. Г-жа Христова поднесе поздравителен адрес от името на Кмета Митко Андонов до Михаела Малеева, председател на АСКО, в който се отбелязва важното значение на специалистите по комуникации с пожелание за нови успехи. С ръководството на Асоциацията бе обсъдено членството на община Стралджа в АСКО.

 3.7.2015  Прегледи


© Straldzha.net

По настояване на кмета на общината Митко Андонов за втори път специалисти от СБАЛ по кардиология Ямбол ще извършват безплатни прегледи в община Стралджа. Те ще се осъществяват в периода от 7 до 29 юли в часовете от 10 до 13 ч. както следва: в Стралджа - на 7 и 8 юли , в Зимница - на 14 юли, в Иречеково - на 15 юли, във Войника - на 21 юли , в Каменец - на 22 юли, в Лозенец -на 28 юли и във Воденичане - на 29 юли.

 3.7.2015  Надежда


© Straldzha.net

Всичките 17 съветници от ОбС-Стралджа подкрепиха предложението на кмета на общината Митко Андонов за даряване на "Център за спешна медицинска помощ"Ямбол самостоятелен обект в сграда на поликлиника Стралджа. Очакването е с придобиване на статут за публична държавна собственост да се осигури възможност за привличане на европейски средства за обновлението на филиалът за бърза помощ в Стралджа. В заседанието взе участие и д-р Никол Ковачева, директор на ЦСМП Ямбол , която потвърди намеренията за кандидатстване пред Министерство на здравеопазването и предложение за европейско субсидиране за обновление на Центъра за бърза помощ в Стралджа. Д-р Ковачева благодари на г-н Андонов и съветниците за разбирането и за подкрепата изразявайки надеждата, че основният ремонт на базата няма да закъснее.

 1.7.2015  Даржевица


© Straldzha.net

Безсмъртието задължава! Антифашисти от Стралджа, Ямбол, Карнобат, Поляна, Недялско, Първенец се събраха пред паметника в м.Даржевица, за да отдадат почит към загиналите герои Георги Калчев/Ламята/, Костадин Дойчев/Васката/ и Христо Брънков/Майстора/. Сред присъстващите бяха кметът на общината Митко Андонов , неговите заместници Иван Иванов, Иван Георгиев, Мария Толева, кметове на населените места и председатели на БАС. Събитията от преди 71 години възкреси в словото си Мария Толева, зам.кмет. Венци на признателност и цветя бяха поставени от кмета на общината Митко Андонов, от БАС Стралджа, Карнобат, Ямбол, от кметствата в Недялско, Първенец, Поляна, от гражданите. Както всяка година местността се огласи от познати, красиви песни за героизма, за България./Галерия/

 30.6.2015  Награди


© Straldzha.net

Специалната награда за съхраняване и съживяване на наследени културни традиции и златна статуетка на Института за етнология и фолклористика и Етнографски музей при БАН за представяне на обичая "Пребулване на булка" спечелиха самодейците при читалище Войника. С богатия фолклор и красиви обичаи войничани спечелиха журито и публиката на Националния фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" Харманли. Успешно се представиха и зимничани. Ансамбъл "Златен клас" се завърна с втора награда и сребърен медал. Трета награда и бронзов медал получи групата за народни обичаи "Зорница" при читалище Зимница.Браво!/Галерия/

 29.6.2015  Жътва


© Straldzha.net

Народния обичай "Жътва" представиха самодейците от пенсионерски клуб при читалище Палаузово пред своите гости от с.Блатец. И предизвикаха възхищение, одобрение, ръкопляскания. Облечени в своите красиви народни носии мъже и жени участваха в театърът на открито в който със сърпове и паламарки жътва се жънеше, песни се пееха, благословии се отправяха. Красиво и интересно. По палаузовски. Гостите от Блатец отговориха със своя музикална програма, за да приключи тържеството с наздравици, хоро и пожелания за нови срещи./Галерия/

 

  (c)2000-2013.Straldzha.net